Lägga till och ta bort block

När du behöver anpassa en gemensam sida för att den bättre ska passa den egna förvaltningen, kan du lägga till egna block med lokal information och dölja block som inte är relevanta.

Tänk på att om du ersätter eller döljer gemensamt innehåll ansvarar din förvaltning för att informationen är korrekt och uppdaterad.

Ta bort block

  1. Öppna sidan i redigeringsläge.
  2. Kontrollera att det är din förvaltnings kopia av den gemensamma sidan. Du hittar den via VGR Gemensamt – Förvaltningar.
  3. Välj fliken Lokalt innehåll.
  4. Längst ner på sidan visas de block som finns på den gemensamma sidan.
  5. Kryssa i rutorna för de block du vill dölja.

Lägg till egna block

  1. Öppna sidan i redigeringsläge.
  2. Kontrollera att det är din förvaltnings kopia av den gemensamma sidan. Du hittar den via VGR Gemensamt – Förvaltningar.
  3. Lägg till ett nytt block i den önskade blockytan.
  4. Publicera sidan.

För genomgångssida

Detta kan du lägga till på din lokala sida:

  • Puffblock för servicesidor ovanför ingressen, välj blockyta ovanför ingressen. Det får inte vara fler än tre puffblock, så lägger du till ett, måste ett bort.
  • Expanderingsblock till vänster, välj vänster blockyta.
  • Andra typer av block placerar du i höger blockyta, exempelvis textblock, kontaktblock eller sidlistningsblock.

För målsida

Detta kan du lägga till på din lokala sida:

  • Call-to-action-block ovanför ingressen, välj blockyta ovanför ingressen. Denna yta får bara innehålla detta block.
  • Välj Blockyta för resterande blocktyper.

Du kan bestämma vilken ordning blocken ska ha. Redigera blocket du har skapat och gå till fliken Inställningar. Där skriver du in var ditt block ska ligga. Gäller det de tre blocken högst upp på sidan väljer du mellan 1 och 3. Gäller det blocken till vänster på sidan beror det på hur många block som ligger där.